Gemeente zegt toe vleugelnoot te ondersteunen

De gevallen vleugelnoot in februari 2020

De gemeente heeft toegezegd de monumentale, bijna 100 jaar oude  vleugelnoot op de kop van de Vliet binnenkort te gaan ondersteunen met houten palen. De boom is na een eenzijdige snoeibeurt aan de kant van het tramspoor ernstig uit balans geraakt en scheefgezakt mede door de februaristormen. De boom is deels losgescheurd van de wortels.

De stichting Charlois aan de Vliet had de gemeente eind februari al gevraagd om snel maatregelen. De stichting dacht aan het rechtzetten van de boom en het ondersteunen van de takken, zoals dat elders in de stad ook wel is gebeurd. De stichting: “We praten niet over een alledaagse boom maar over een beeldbepalend object met historische waarde. Het zou de gemeente sieren om ook hier in Charlois deze maatregelen te treffen.”

De monumentale vleugelnoot in mei 2010 in volle kracht