Gemeente wil schommels verwijderen, maar doet niets aan monumentale boom

De gemeente deelt op een briefje op de bomen op de Boergoensevliet mee dat door bewoners opgehangen schommels verwijderd zullen worden “i.v.m. de gevaarzetting”. Ambtenaren hadden tijdens de lockdown vanuit huis op Facebook ontdekt dat er tijdens de coronacrisis zes schommels waren opgehangen in de bomen bij de kruising Van Blommesteynweg Boergoensevliet. Enkele ouders uit de buurt hadden dit initiatief genomen, omdat de buurtkinderen niet naar school konden en vaak op krappe bovenwoningen hun dagen moesten slijten. Er werd veel gebruik gemaakt van de schommels.

De stichting Charlois aan de Vliet protesteerde tegen het besluit om de schommels te verwijderen, omdat de “gevaarzetting van de schommels in de bomen is veel kleiner dat de veel te hard rijdende auto’s in de straten rond deze lieflijke schommels in een paar bomen. Verder is het buitengewoon pijnlijk dat de gemeente het ophangen van een paar schommels wél direct wil aanpakken en de scheefgezakte, monumentale Kaukasische Vleugelnoot (Pterocarya fraxinifolia) nu al maanden laat verloederen. Die eeuwoude boom zou door de gemeente ondersteund worden! Daar gebeurt nog niets aan. De schommels zorgen in deze coronacrisis voor aangenaam vertier voor kinderen in de veelal kleine huizen rond de Boergoensevliet.”

Het AD schreef er al over op 12 juni. https://www.ad.nl/rotterdam/bewoners-boos-gemeente-wil-populaire-coronaschommels-weghalen~a2b28e1a/