Meld u aan voor onze nieuwsbrief en denk mee over een beter Oud-Charlois

U kunt meedenken over verbeteringen in Oud-Charlois als u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief (zie rechtsboven op deze site). Daar kunt u zich opgeven met uw naam, mailadres, telefoonnummer (om u te benaderen via whatsapp als dat nodig is en u dat oké vindt) en de plek waar u woont in de wijk. Dit is een initiatief van de Stichting Charlois aan de Vliet, die zich al bijna tien jaar inzet voor verbeteringen rond de Boergoensevliet en in de hele wijk.

Over de volgende punten wil de stichting met u in gesprek. De stichting werkt daarbij samen met de gemeente.

  • 10 snelle verbeteringen om Oud-Charlois vriendelijker voor fietsers en voetgangers te maken, terwijl heel Oud-Charlois goed bereikbaar blijft met de auto (maar niet voor sluipverkeer).
  • Nieuwe fiets- en voetgangersbruggen over de Boergoensevliet met een veilige ontsluiting van beide oevers van de Vliet, waardoor aan beide zijden van de Boergoensevliet van het water kan worden genoten.
  • De versterking van het groen in Oud-Charlois en het zichtbaar maken van het Zuidhoekpark (deze wat verwaarloosde groene long heet tot nu toe ‘Spuizone’).
  • Verbetering van de verblijfsfunctie langs de Boergoensevliet (water en groen).
  • Instelling van een noord-zuid-fietsroute over de Boergoensevliet, waarbij de auto te gast wordt.

Daarnaast wil de stichting met de bewoners van Oud-Charlois gaan werken aan zowel fysieke als interactieve routes in de wijk en deels op heel Zuid.

  • Een internationale kunstroute Rotterdam-Zuid, waar werk van Rotterdamse kunstenaars getoond wordt op een route vanaf de Maastunnel via Boergoensevliet, Zuiderpark, Park Twee Heuvelen tot en met eiland Brienenoord.
  • Educatieroute Boergoensevliet waarin op speelse wijze duidelijk wordt gemaakt hoeveel verschillende soorten mooie bomen en planten er groeien, lieve en wilde (roof)dieren er lopen en vliegen, welke beesten in de grond zitten en welke interessante, grappige en mooie mensen met hun eigen geschiedenissen er allemaal in de buurt wonen.

Als u op de hoogte wilt blijven en wilt meedoen aan de discussies, dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief (zie het vakje rechtsboven op deze website. Binnenkort ontvangt u dan meer informatie over deze initiatieven.

3 gedachten over “Meld u aan voor onze nieuwsbrief en denk mee over een beter Oud-Charlois”

  1. Ik wil graag meedenken, om de boergoensevliet aantrekkelijk te maken om hier een ontmoetingsplek van te maken (voor jong & oud).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *