Boergoensevliet krijgt bloemenmozaïek

De kop van de Boergoensevliet bij de tramhalte Van Blommesteynweg krijgt op 9 april een bloemenbed van ongeveer 250 vierkante meter. Buurtkinderen mochten de eerste bloemen planten. Zes soorten bloemen worden in een mozaïekvorm geplant. Iedere soort bloeit in een andere tijd van het jaar, waardoor de kop van de Boergoensevliet het grootste deel van het jaar in bloei zal staan. In de winter zijn er geen bloeiende planten. Dan wordt het bloemenmozaïek gemaaid en begint de pracht in het voorjaar opnieuw.

Singelplan

Bloemenperken op de koppen van de Vliet zijn onderdeel van de Visie Boergoensevliet, die in maart 2014 is vastgesteld. De Boergoensevliet maakt deel uit van het stedelijke Singelplan uit 1999. In het kader van dat plan zijn in de eerste jaren van deze eeuw de singels op de rechteroever van de Maas (zoals de Heemraadssingel, de Provenierssingel en de Westersingel) voor tientallen miljoenen euro’s opgeknapt. Maar toen de singels op Zuid aan de beurt waren, was het gemeentelijke geld op.

Het werkt

Om toch beweging te krijgen, hebben bewoners van de Vliet in 2010 de Stichting Charlois aan de Vliet opgericht. Doel was om een plan op te stellen voor de verbetering van de Vliet. Dat plan zou dan gebruikt kunnen worden als er bijvoorbeeld groot onderhoud aan de straat zou moeten plaatsvinden. De gemeente vond dat eigenlijk maar vreemd: waarom stel je een plan op zonder dat er geld is? Dat deed de gemeente nooit. Maar de praktijk aan de Vliet heeft laten zien dat het werkt. Dit is het eerste bloemenmozaïek dat wordt aangelegd. Binnen een jaar wordt een tweede aangelegd op de noordelijke kop van de Vliet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *