Per 1 juli geen nieuwe vergunningen meer voor verkameren

Vanaf 1 juli 2021 geeft de gemeente geen nieuwe vergunningen meer af voor kamerverhuur in onder meer Oud-Charlois. Daarmee wil de gemeente misstanden op de particuliere woningmarkt tegengaan. De maatregel moet ook prijsopdrijving en overlast door overbewoning voorkomen.

Verwacht kan worden dat tot 1 juli nog veel vergunningen zullen worden aangevraagd, omdat er op tal van plaatsen in de wijk grote verbouwingen plaatsvinden. De Bewonersvereniging Werkgroep Oud-Charlois helpt buren bij het maken van bezwaar als vergunningen worden aangevraagd.

De Stichting Charlois aan de Vliet heeft zich met onder andere de Bewonersvereniging Werkgroep Oud-Charlois sterk gemaakt voor deze maatregel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *