Oud-Charlois kan veiliger: extra maatregelen blijven nodig

Na vragen in de gemeenteraad op donderdag 15 juli heeft de gemeente alsnog borden geplaatst voor een omleidingsroute buiten Oud-Charlois om. Deze route is nodig omdat de kruising Dorpsweg Wolphaertsbocht zes weken is afgesloten. Stichting Charlois aan de Vliet blijft aandacht vragen om de Dorpsweg permanent te versmallen en voor haar plan om van Oud Charlois een vriendelijker wijk te maken voor voetgangers en fietsers. Dat kan in 24 uur!
Hieronder staat de tekst van de brief aan de wethouders die de stichting vandaag heeft gestuurd.

Aan de wethouders voor mobiliteit en NPRZ,
Geachte mevrouw Bokhove en heer Moti,

In aanvulling op onze mail van 14 juli kunnen we u meedelen dat we blij zijn met de plaatsing van de tijdelijke bebording voor de omleidingsroute vanaf de Ring, de Oldegaarde en de Slinge naar de Maastunnel tijdens de werkzaamheden aan de kruising Dorpsweg-Wolphaertsbocht.

We blijven evenwel uw aandacht vragen voor onze wens om van deze tijdelijke omleidingsroute de permanente route te maken. Ook blijft onze wens staan om de Dorpsweg-Groene Kruisweg tussen het Maastunnelplein en de Oldegaarde te versmallen tot een breedte van slechts twee rijstroken (één heen en één terug) en om de extra toegang naar de Maastunnel via de Wolphaertsbocht, die tijdens de werkzaamheden wordt aangelegd, niet in gebruik te nemen.

Tot slot hebben we een aantrekkelijk plan om van Oud-Charlois in 24 uur een voetgangers- en fietsersvriendelijke wijk te maken – zonder de bereikbaarheid van alle adressen in de wijk per personenauto aan te tasten. Dit plan past geheel in de doelstellingen van het huidige college, zoals u die heeft geopenbaard in drie recente mobiliteitsnota’s.

Graag gaan we daarover met u in gesprek.

Met vriendelijke groet,
Stichting Charlois aan de Vliet

Uit het Algemeen Dagblad van zaterdag 17 maart 2021.

https://dagblad010.nl/Politiek/oud-charlois-gaat-vastlopen-met-verkeer-wethouders

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *