Nieuw voetpad langs Vliet is beter voor bomen

De gemeente Rotterdam vervangt het geasfalteerde voetpad langs de Boergoensevliet (tussen de Kromme Zandweg en de Arendsweg) door een waterdoorlatend voetpad. Dat is beter voor de bomen.

Het nieuwe pad wordt uitgevoerd conform de Visie Boergoensevliet. Het schuift daarom iets op richting het water. Om de wortels van de bomen meer lucht te geven wordt er een smalle grasstrook aangelegd tussen de stoeprand en het pad. Om schade aan de grasstrook te voorkomen wordt er een tweede, iets hogere stoeprand aangelegd naast de bestaande (helaas schots en scheef liggende) rand. De stichting heeft gepleit voor een integralere aanpak, maar de gemeente heeft op dit moment geen geld om ook de straat aan te pakken.

Het voetpad langs het noordelijke deel van de Boergoensevliet (tussen Arendsweg en de Frans Bekkerstraat) komt mogelijk volgend jaar aan de beurt als er geld voor is.

Zeldzaam plantje

Tijdens vooronderzoek voor de vernieuwing van het voetpad heeft de gemeente op verschillende plekken een beschermd en zeldzaam plantje aangetroffen: Kruipend Moerasscherm. Deze plantjes mogen niet beschadigd worden. Mede in dat licht is er nog overleg tussen de Stichting en de gemeente over de beste inpassing van het voetpad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *