Praat mee!

23 en 28 juni 2022

Praat mee over de toekomst van de vliet

Maak kennis met mede vlietbewoners

Bekijk de nieuwe plannen

Aanmelden

Data: 23 en 28 juni
Tijd: 19:30 - 21:00 uur (inloop vanaf 19:00)
Locatie: Stichting B.a.d., Talingstraat 5

Wij willen jouw mening graag horen!

Kom jij ook?

Je bent van harte uitgenodigd!

Op 23 en 28 juni 2022 wil stichting Charlois aan de Vliet graag met bewoners ideeën ophalen voor het aanpassen van de visie op de Boergoensevliet. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de stichting en gemeente Rotterdam.

schommels aan de boergoense vliet

Ga in gesprek

Aan verschillende tafels kun je met buurtbewoners discussiëren over onderwerpen zoals o.a. groen en natuur, verkeersveiligheid en aansluiting met andere delen van de wijk. Iedere tafel heeft een gespreksleider.

Waar gaan we het over hebben?

De gemeente wil vriendelijke woonwijken voor fietsers en voetgangers, en minder doorgaand verkeer in de wijken. Hoe kunnen we dat voor elkaar krijgen?

De Vliet is een fijne plek voor alle wijkbewoners om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Hoe kunnen we dat versterken en wat is daarvoor nodig? 

Hieronder een aantal gespreksonderwerpen:

Auto te gast in de wijk, alle woningen bereikbaar met de auto. Meer ruimte voor fietsers, voetgangers, meer fietssluizen, meer oversteekplaatsen, andere rijroutes voor gemotoriseerd verkeer. Moet er in de ‘druppels’ ruimte worden gemaakt voor fietsers waardoor ze rechtdoor kunnen rijden?

Er komt een brug voor fietsers en voetgangers tussen de Gruttostraat en de Voornsevliet. Moet er ook een brug voor fietsers en voetgangers komen tussen de Huismanstraat en de Albatroslaan?

Op een deel van de Vliet is het water moeilijk bereikbaar. Wandelaars worden gehinderd door struiken, een trambaan… Hoe kan het water en het wandelen beter met elkaar verbonden worden?

Is het mogelijk om de Dorpsweg te versmallen vanaf Groene Kruisweg tot aan Maastunnelplein? Dat maakt de verbinding tussen Oud-Charlois en Carnisse veiliger en schoner (als het doorgaande verkeer naar de Maastunnel langs de Waalhaven Oostzijde wordt geleid).

De Vliet is de groene parel voor alle wijkbewoners om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Hoe kunnen we dat doen? 

  • Een voetpad op vlonders over het water aan de westzijde van Vliet
  • Meer natuurlijke oevers langs de Vliet
  • Meer bloemen, minder struikgewas aan de zuidwestzijde van de Vliet

De wijk staat bol van levenslust, spelplezier en vermaak. Dat kan langs en op de Vliet beter zichtbaar worden. Denk aan:

  • Uitbreiding speelplekken (bijvoorbeeld bij de kruising van de Boergoensevliet met de Arendsweg/Van Blommesteynweg)
  • Meer zitplekken langs de Boergoensevliet.
  • Meer beelden en kunst in de buitenruimte in Oud-Charlois
  • Hoe houden we de straten en speelplekken schoon?

Hierboven slechts een aantal ideeën. Graag willen we van jou als bewoner horen wat jouw ideeën zijn om een aangepaste gebiedsvisie op te stellen voor Oud Charlois en de Boergoensevliet. Praat daarom mee op een van de avonden!

boergoensevliet winter
schommels
fotos-bomen-en-snoeien-kastanje-007-1
charlois

Programma

De bewonersbijeenkomsten starten om 19:30. De inloop is vanaf 19:00. We verwachten rond 21:00 af te sluiten. Natuurlijk is er mogelijkheid om na te praten!

Mochten er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, dan organiseren we nog een derde avond.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats bij Stichting B.a.d.  Talingstraat 5.

 

Visie Boergoensevliet

De Vliet is de groene parel voor alle wijkbewoners om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Hoe kunnen we dat versterken en wat is daarvoor nodig?